Side view of sunroom corylus architects ltd. оранжерея граніт сірий | homify
Side view of Sunroom Corylus Architects Ltd. Оранжерея Граніт Сірий
Side view of Sunroom Corylus Architects Ltd. Оранжерея Граніт Сірий
Side view of Sunroom Corylus Architects Ltd. Оранжерея Граніт Сірий

This design evolved from our clients seemingly contradictory tastes. He liked cosy traditional houses. She liked after living in America for many years, light open plan designs. Both agreed that the views from their home were and are spectacular.

We struck upon the large chimney and heavy base early on in the design because it provided a traditional element that a lighter structure could be built around. From this we played around with different window configurations until in the end we settled on fairly traditional window proportions and created a sense of airiness by vaulting the ceiling and introducing south facing roof lights. We made sure that the windows were placed so that the views could be appreciated from inside to the max.

It was fortunate that this client had the budget to pick out new furniture. It meant that the colour pallet could start from a blank canvas. In the end the walls were painted with Dulux Indian Cotton which we feel makes the oak of the fireplace and the oatmeal of the furniture more zingy.

For the outside we matched the grannet as best we could as the original house is built from field stones. The cladding was originally going to be pinker. We got a call from site once the first coat went on and it was decided that it was too funky for our tasteful clients. However we have recently purchased virtual reality software which hopefully will make surprises like this a thing of the past.

Though this extension is just one room our clients have said that it has had a big impact on them. They told us that they like it so much that they virtually live in it.

Колір: Сірий
Матеріал: Граніт
Довжина: 5,4 m
Ширина: 4,7 m
Висота: 4,5 m
Подібні фотографії
Коментарі